2010. ЦРКВЕНИ НАЦИОНАЛСОЦИЈАЛИЗАМ

ЦРКВЕНИ НАЦИОНАЛСОЦИЈАЛИЗАМ је назив за будући светски поредак који ћу објаснити у овој теми, а који ће бити и препоручен многим државницима и политичарима, како код нас тако и у свету путем писама. Сада ћу укратко објаснити шта значе ове две речи или три назива који ће сваку државу, нацију или религију, веру да представљају у свом оригиналном називу и који ће бити од изузетног значаја за будућност нација на овој нашој лепој планети, ЗЕМЉИ.

Црквени, је од давнина позната реч и она означава цркву као основу молитвеног окупљања верника у својим просторијама ка Богу. Црква је народ, а у данашње време ту реч користе за објекат у коме се верници моле. Но како год се тумачило, основа је да тај народ окупљен у молитви ка Богу за добро које траже са себе, своју породицу, ближње ( сви остали верници који су укључени у друге религије ) без обзира да ли су њихови пријатељи или нису, па и за непријатеље своје. У данашње време постоје неколико већих религија и то су: ПРАВОСЛАВНА, КАТОЛИЧКА, ПРОТЕСТАНСКА ( све су Хришћанске ), потом ИСЛАМСКА, БУДИСТИЧКА и ХИНДУИСТИЧКА, потом следе многе са мањим бројем верника. Но свима је један БОГ коме се верници моле, без обзира како га зову. Сада ћу цитирати неке текстове које су људи писали на народну, црквену корист :

ПОСРЕДНИЧКА МОЛИТВА

Помени Господе благоверни народ наш, наоружај га оружјем истине и даруј му победу над видљивим и невидљивим непријатељима, да тих и миран живот проживимо у свакој побожности и чистоти. Добре сачувај у доброти Твојој, рђаве добротом Твојом обрати у добре. Помени Господе и по обиљу милости Твоје, помилуј верне људе Твоје : домове њихове напуни сваким добром, бракове њихове сачувај у миру и слози, децу одгаји, омладину васпитај, старце укрепи, малодушне утеши, расејане сабери, заблуделе обрати и присаједини Твојој светој, саборној и апостолској Цркви. Господе, ослободи мучене од нечистих духова, плови са онима који плове, путуј са онима што путују, удовице штити, сужње ослободи, болеснике исцељуј. Помени Боже оне под судским ислеђењем и оне по рудницима и оне у изганству, и оне на тешким радовима, и све оне што су у било каквој невољи, нужди и опасности. Помени Господе Боже наш и све којима је потребно Твоје велико милосрђе, и оне који нас воле, и оне који нас мрзе. Господе Боже наш, помени и сав народ Твој, и излиј на све богату милост Твоју и даруј свима што моле за спасење. Јер си Ти Господе помоћ беспомоћнима, нада безнадежнима, Спаситељ витланима буром, пристаниште онима који плове, лекар болеснима. Сам буди свима све и сва. Ти који знаш свакога, знаш и молбу и дом и потребу његову. Избави, Господе, град овај, и све градове, и села од глади, помора, земљотреса, поплаве, пожара, покоља, најезде туђинаца и братоубилачког рата. Амин.

РОДИТЕЉСКА МОЛИТВА

Оче свети, Бесмртни, из Кога излази сва доброта и благост, скрушено Ти се молим за децу коју Си ми подарио да родим. Сачувај их у Твојој милости и светлости, да би се Твоје Име прослављало у њима. Упути ме Твојом милошћу, како да их подигнем за слављење Твога Светог Имена, а на корист осталих људи. Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то. О Господе, просвети разум моје деце Твојом Премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле. Усади у срца њихова страх и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем безгрешности. Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу, марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином. Чувај усне њихове од свих клевета и лажи. Благослови моју децу, да би могли напредовати у врлинама и светости и расти под Твојом заштитом, а у љубави поштених људи. Нека би њихови Анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од замки нечистих духова. А кад моја деца погреше пред Тобом, не окрени Своје Лице од њих, него, према Твоме великом милосрђу буди милостив и њима, јер Ти си једини који чистиш људе од сваког греха. Награди моју децу свим земаљским добрима и свим што је потребно за спасење. Сачувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане живота њиховог. О, Добри Господе, ја Ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце. Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред Тебе у дан Страшног Суда Твога, и да Ти без страха кажем : Ево ме Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам Твоје најсветије Име, Оца и Сина и Светога Духа, све док траје овог света. Амин.

МОЛИТВА ЗА БОЛЕСНО ДЕТЕ

Господе Исусе Христе, Ти си дошао у овај свет као дете, а иако си истинити Бог, живео си у послушности својим земаљским родитељима. Дај да твоје чедо ( име детета ) бодро поднесе терет који му је наметнут и да буде послушно онима које си Ти предвидео да се о њему брину. Молимо Те милостиво : погледај на њега и у Својој неизмерној љубави олакшај му патњу. О, Господе Боже наш, пошаљи светог анђела да га излечи да би достигао пуноћу живота и служио Ти у вери и захвалности у срцу и даруј да постане наследник Твога Небесног Царства. Јер си Ти, Христе Господе наш, лекар душе и тела и Теби славу узносимо са Оцем и Светим духом, сада, свагда и у векове векова. Амин.

МОЛИТВА У БОЛЕСТИ

Оче Свети, Лекару душе и тела, Који си послао Јединородног Сина Свог, Господа Бога, Спаситеља нашег Исуса Христа, Који исцељује сваку болест и избавља од смрти, излечи и мене од свих мојих душевних и телесних немоћи, и оживотвори ме благодаћу Христа Твог, молитвама Пречисте Владичице наше Богородице и Приснодјеве Марије, Силом Часног и Животворног Крста, посредништвом Часних небеских Сила бестелесних, Часног, славног Пророка, Претече и Крститеља Јована, Светих славних и добропобедних мученика, преподобних и богоносних Отаца наших, Светих исцељитеља, бесребреника Козме и Дамјана, Кира и Јована, Пантелејмона и Јермолаја, Самсона и Диомида и Аниките, Талалеја и Трифуна, Светих и праведних Богоотаца Јоакима и Ане, и свих светих. Јер си Ти Извор исцелења, Боже наш, и Теби славу узносимо, са Јединородним Твојим Сином и Једносушним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.

По препоруци Светих Отаца народ Србијански треба да се често моли, пости по благослову свештеника и духовника у дато време за пост, да се каје за учињене своје грехе и исповеда их Богу, да се причешћује. По препоруци Светог Серафима Саровског, сваки верник да чита ујутро када устане и увече пред спавање по три пута молитве: ОЧЕ НАШ, БОГОРОДИЦЕ ДЈЕВО и један пут ВЕРУЈУ. Све своје проблеме после тих молитви изнети Богу својим речима, и Бог ће услишити молитве и решиће све Твоје проблеме, Брате и Сестро моја у Христу. Горе наведене молитве што чешће читати да се спрече проблеми, па да се врати радост, весеље и здравље сваком вернику. Амин.

ЦРКВЕНИ НАЦИОНАЛСОЦИЈАЛИЗАМ може бити, у будућности, једини светски, друштвени поредак који ће регулисати стање у заједницама на Земљиној кугли и међународној сцени ове данас изразито лоше политике, а коју спроводе ТАЈНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ, БАНКАРИ, ВОЈСКА, ФАРМАЦЕТСКЕ ЛАБОРАТОРИЈЕ, РЕЛИГИЈЕ и ПОЛИТИЧАРИ итд. Ако је БОГ једини безгрешан и најмоћнија сила која жели сваком народу, породици и појединцу рајско насеље на небу, онда се сви требамо запитати : где су све силни цареви и владара сада, у паклу или у рају ? Ови садашњи, које сам навео са великим словима, треба да се забрину за своју будућност и будућност целе нације коју они воде, јер је речено : из земље си се родио и у земљу ћеш отићи, а ништа са собом нећеш однети. Оно што оставиш, то ће други разграбити, уништити или ће просто нестати у забораву и прашини. Научници сматрају да је сеоба народа почела из Африке, преко Европе, кроз Азију у Аустралију на југу и северу у Америку, па је и боја коже различита од црне, беле, жуте, браон до црвене. Но остаје и даље питање у чему се разликујемо, ако сви имамо све удове исте, сви органи су слични, па зашто смо различити, зашто се свађамо, убијамо и ратујемо, неки пут до истребљења. Само смо различити по половима и узрасту. По сеобама народа и ратова међу собом настаје граница које деле нације ( то је нов назив за народ ) и настају религије које немају границе, али раздваја нацију на делове и у својој држави ( нов назив ). Стварање нових држава је процес који непрекидно траје и не верујем да ће се завршити, задња је самопроглашена и већ призната од многих држава је Косово. Негде је процес безболан, али негде се дешавају велики ратови, где се умешају велике светске силе ( САД ) и настаје хаос. Но да се вратим на горе наведену теми и нов светски поредак који ће доћи неминовно, па макар се ми и Ви љутили и били скептични о тој могућности. Но да не заборавим, основу тог поретка треба да преузму жене, под називом ЂАКОНИСА ( у Грчком речнику ПОМОЋНИЦА ), која би се ангажовала у својој локалној заједници и покренула оснивање женског покрета С.Р.П.Ч.Е. ( Сељак, Радник, Пензионер, Чиновник, Елита ), а потом следе и оснивање других организација и агенција са вођама. Поред организације основицу овог поретка чини роба само за основне потребе ( не гомилати и стварати вишак, који се баца ) и новац само за основно плаћање оних роба и услуга без којих се не може, наравно да је породица основица свега што предлажем у систему да сви раде ( волонтери да раде без новца ), да се одреди самодопринос за стипендирање ђака и студената у породицама са 5 ( пет ) и више деце по 100 $ за свако дете, само у општинама где су односи пунолетних и малолетних 77 % : 23 %. Овај поредак треба да СПЦ, нов назив треба да буде : ПРАВОСЛАВНА или нека друга ЦРКВА у ( назив државе ). Пример : Православна црква у Аустрији, па Католичка црква у Аустрији или Протестанска, Исламска, Будистичка у Аустрији.

Друга реч је састављена из два дела НАЦИЈА и СОЦИЈАЛА ( социјализам ). НАЦИЈА је по другом делу уситњена у односу на цркву и ствара проблем је делом раздвојена кроз различите вере, државе и боју коже, ређе писмом и говором. Но ја ћу делом објаснити да се у оквиру набројаног обрати пажња на локалну средину, општину, где се скоро сви познају и могу лакше да се договоре у вези проблема насталих из различитих разлога. Највећи проблем је у конфликтима међу нацијама и верама у срединама слабе писмености и екстремних мишљења који су под утицајем из центара велике моћи, који подстичу љубомору на локално становништво, туђе нације и вере. Мислим да је једино решење контрола у свакој локалној средини од стране невладиних организација и појединаца, у овом мом случају је стварање програма ЂАКОНИСА у пројекту Ч.У.Д.О. која ће и фракцијом женским покретом С.Р.П.Ч.Е. ( сељак, радник, пензионер, чиновник, елита ) покрити све делове општине и града ( села и квартове ). Сав новац који се троши на обезбеђене пренесе се на трошкове женског покрета и треба да овај век буде век ЖЕНА. Оне су преко потребне у свим територијама и времену, такође и у религијама склони ширењу силом ( ислам ) да смире страсти владавину једних над другима, не посматрајући опасност која прети за све нације на овој нашој јединој планети ЗЕМЉИ. Те су опасности по изјавама стучњака и научника из свемира путем гравитације : Астероид АПОФИС који ће ударити у Земљу 2036. године ; Утицај гравитација следећих планета када дођу у једну линију са Земљом : Марс, Јупитер, Сатурн који својом масом преврћу планету Земљу по хоризонтали ( полутар ће бити на половима, а полови на полутару ), по мени 2087. године, а научници се баш не изјашњавају у вези датума. Треба сви политичари и вође да се удруже и да у миру нађу решење за спас нације, било које.

СОЦИЈАЛА ( социјализам ) је проблем који је присутан у нацијама од постанка човечанства и стварања класа по положају и моћи ( новчана ). Ја бих лично волео да се сви запосле и да се направе модели у неколико општина у Србији рецимо Лазаревац, Куршумлија, Бољевац, Љубовија и Сента, модел који ћу наводити и контролисати за практичну примену на терену за три облика рада, плаћања и организације : 1. Потпуно монашка организација, волонтерски рад ( без надокнаде ), запослени у општинском АД предузећу за роботику и електронику ( чипови ) ;

2. Комбинација из првог предлога са организацијом пензионера ( у старачким објектима без пензија ) такође волонтерски ; 3. Породице са одложеном накнадом за свој рад у корист деце. За све ове предлоге могу се организовати панели у објашњењу и образложењу овог пројекта. Део овог објашњења ћу прдложити кроз шему доле написаног, па ко воли нек изволи, Ваша је коначна.