2016. ФРАНКЕШТАЈН

ПОЛИТИЧКИ ПОКРЕТ

Фракенштајн је назив човека, који је приказан у филму, у коме су стручњаци предвидели и изградили човека из остатака неких људи, роботике и створили изузетног јаког и паметног човека способног да опстане у свим катастрофалним ситуацијама. Но десило се нешто што они нису предвидели, такав човек не може опстати, јер ту је Бог створитељ човека ( првог човека Адама, а од његовог ребра створена је човечица Ева), а не грешни човек, без обзира на науку и струку. У политици је нешто другачије и може се комбинацијом остварити нешто слично, као што ја замишљам, да се оствари покрет „ФРАКЕНШТАЈН“ на угледу раније покрете као што су „ ДЕПОС“ и „ДОС“. Па да опет урадимо нешто слично. Зашто назив те врсте речи, па из једноставног разлога, јер су се већ многе странке и партије оформиле и направиле структуру програма, правила за своје делатности и наступе. Такође је наступ и множина многих вођа настали из различитих мишљења и гордости Србијанаца ( да не набрајам) који немају своју визију (како је у своје време говорио др Зоран Ђинђић). Да не филозофирам много, ја ћу предложити следеће активности које су потребне да се уради за бољи живот грађана Републике Србије. Пошто су у прошлим деценијама биле велике политичке активности у РС, а од 2.000. године и „рушење“ са власти Слободана Милошевића и избори у демократском поступку нове слободне изабране фукционере на власти у РС. Па текући чести избори, који показују слабост садашње владајуће структуре у програму, који не може да спроведе и слабим кадровима који треба да програм спроведу. Слабост председника Владе РС и његових помагача ( Председник РС и Гувернера НБС ) ставља Србијански менталитет на тапет интелегенцију и памет овог народа. Основна улога Србијанаца је да на изборима гласају против власти, без обзира које то, ако нема кандидата кога ће гласати нека буду две одлуке: да остави неважећи листић или да не излази на изборе. Сад ћу предложити ову моју визију како да се гласа и зашто за опозицију под називом „ФРАКЕНШТАЈН“ као и сврху овог определења и гласања за ову опцију, али пре тога ћу изнети три теме од битног значаја за опстанак нације : повећање ФЕРТЕЛИТЕТА, БДП и УСТАВ.

  1. Гласати за „Франкештајн“ ствара могућност промене власти и долазак ове коалиције на власти, која ће омогућити привредне, финансијске и политичке реформе у Србији. То ће омогућити стварање нове и светски признате Србије и она ( коалиција „Франкештајн“ ) ће омогућити расписивање избора за Уставотворну скупштину па и усвајање новог УСТАВА.
  2. Привредне реформе су пре свега тирулари власништва, тако да постоје само две врсте : приватно ( лично, акционарско и мешовито ) и државно ( емс, водовод, пруга ), нов Закон о раду ; Закон о пензионом и ивалидском осигурању ; Закон о изборима ; Закон о удружењима грађана ; итд.
  3. Финансијске реформе су најважније и треба усвојити паритет новца који ће бити 1 рсд = 1 $, па ће сваки кредит и остале трансакције бити реалне, затим оснивање АД банке за Развој, о њој сам већ писао. Такође одредити минималну цену рада у РС ( предлажем да буде 2 Евро центи по сату !).
  4. Политика ће пратити горе наведене реформе и предлажем да се уради :

Отклонити све размирице које ће се десити у вези спољне политике и сузити активности на домаћу „сцену“. Све ове предлоге да коалиција „Франкештајн“ усвоји и изврши широку пропаганду са јасним циљем за бољи живот грађана у РС. Ова коалиција има ограничено време када буде на власти и да траје до избора нове Уставотворне скупштине РС ( до 4. године). У састав ове коалиције улазе сви који се пријаве као што су : партије, странке, покрети, невладине организације, универзитети, институти и појединци. Волео бих да ова коалиција успе, са остваривањем циљева ове коалиције под називом „ФРАНКЕШТАЈН“. Пошто су скоро били избори за посланике у народној скупштини РС, предлажем да се и сада формира политички покрет и да се Народни посланици окрену ЋУТАЊУ и да се јаве само о питању сопствених амандмана на поједине законе који ће бити на дневном реду. ЋУТАЊЕ ће бити јачи аргумент код грађана неко било која жучна дискусија и да опозициони посланици напусте садашње скупштинске одборе.

А сада у наставку овог увода за ову годину биће приказани неки текстови из новина врло актуелних тема које ће нам помоћи да боље сагледамо нашу будућност и живот какав желимо или не.

После овог увода следе и писма које сам писао на одређене адресе, читајте !