2017. КАНДИДАТИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Томо Вучићу видиш ли човека и његов живот у сајту шијан. инфо који си Ти укинуо.

Народе провери преко провајдера у Смедереву који је изјавио да никад у животу није доживео да толико притисака има око доказивања ко је власник сајта.


Знате ли ко је најбољи кандидат за председника Републике Србије. Не знате ? Ја ћу Вам рећи, то је једна жена и она би у првом кругу добила на изборима, то је : проф. др АНА С. ТРБОВИЋ

Ради као професор на факултету економије, финансија и администрације. Пошто је нико није контактирао нити разговао о кандидатури за преседничког кандидата РС за изборе у 2017. години остаје за изборе у 2022. године, не заборавите !

Сваки пут када се најаве избори за председника, пријаве се многи грађани РС за кандидате и бомбастим изјавама одмах наступају и преко медија себе рекламирају и најављују да су они прави и да нуде мед и млеко. Неки самостално, а неке кандидују странке и партије у име грађана и говоре разне ствари и приче за малу децу и неписмене, као и оне који само мисле како им председник странке или партије говоре. Али је једино важно шта у Уставу РС пише за надлежност председника Републике и сада цитирам члан 112. Устава РС.

Надлежност

Члан 112.

Председник Републике

 1. представља Републику Србију у земљи и иностранству,
 2. указом проглашава законе, у складу с Уставом,
 3. предлаже Народној скупштини кандидата за председника Владе пошто саслуша мишљенње представника изабраних изборних листа,
 4. предлаже народној скупштини носиоце функција, у складу са Уставом и законом,
 5. поставља и опозива указом, амбасадоре Републике Србије на основу предлога Владе,
 6. прима акредитивна и опозивна писма страних дипломатских представника,
 7. даје помиловања и одликовања,
 8. врши и друге послове одређено Уставом.

Председник Републике, у складу са законом, командује Војском и поставља, унапређује и разрешава официре Војске Србије.

КОМЕНТАР :

Најважнија функција изнетом из надлежности је тачка 2. а које до сада ниједан председник РС није јавно изнео да је неки закон у сагласности са Уставом РС, вeћ је само потписивао указ о проглашењу закона. Навешћу само два примера које је председник указом прогласио закон који су били у супротности са Уставом РС, а на штету појединих пензионера, а то су :

 1. Закон о пензијско инвалидском осигурању.

Председник РС Томислав Николић са својим саветницима није приметио и да није јавно вратио закон на поновну исправку и дораду овог закона јер текстописац и законодавац нису приметили да је у супротности са Уставом по члану 21 Устава. Забрана дискриминације према другом полу – мушком и то следећим члановима Закона о пензијско инвалидском осигурању 19а и 19б , 29 и 30 , 33 , 69.

У истом закону је направљена још један лош додати закон а по члану 21. Устава РС која гласи забрана дискриминације. То су чланови 70а и 70б којима се будућим пензионерима смањује пензија за 0,34 % за сваки месец ТРАЈНО.

 1. Закон о привременом начину исплате пензија,

У овом закону постоје две грешке које нису у сагласности са Уставом РС. Прва је у наслову који је привремен и има почетак а нема крај трајања закона. Друга је по члану 21. Устава забрана дискриминације , а закон је направио две врсте грађана пензионера којима је умањио пензију, а трећој без умањења.

Господо кандидати за председника Републике Србије да ли Ви читате Устав РС и пратите ли који се закони доносе и да ли би потписали указ о проглашењу закона.

Следећа тачка је из надлежности у тачки 8. и друге послове одређено Уставом, а по мени је и заштита државних граница политичким наступима и међународним договорима и уговорима. На састанке у Бриселу не треба да иде председник РС јер по Уставу РС не постоји председник АП овог пута КиМ већ само Влада са својим министрима као АП Војводина. Такође је надлежност председника да, по мени, одреди територије које ће бити који ће решити проблеме у будућности па да доведе инвеститоре, да се гради и народ да се размножава. Навешћу два примера у медецинском туризму и то на територији општине Куршумлија ( за превенцију и лечење болисти од канцера ). Друга је локација Звоначке бање која се налази на пола пута Лесковац – Пирот близу границе Србије и Бугарске ( за превенцију и лечење менаџерских болести и срчана оболења ) која би била најпознатија на свету. Такође на овим територијама основати медецински туризам за офтамологију, стоматологију, липосукцију, пластичну хирургију и силиконску уградњу итд.

Још једно поглавље Устава РС.

Проглашење закона

Члан 113.

Председник Републике је дужан да најкасније у року од 15. дана од дана изгласавања закона, односно најкасније у року од седам дана ако је закон донет по хитном поступку, донесе указ о проглашењу закона или да закон, уз писмену образложење, врати Народној скупштини, на поновно одлучивање.

Ако Народна скупштина одлучи да поново гласа о закону који је председник Републике вратио на одлучивање, закон се изгласава већином од укупног броја посланика.

Председник Републике је дужан да прогласи поново изгласани закон.

Ако председник Републике не донесе указ о проглашењу закона у Уставом предвиђеном року, указ доноси председник Народне скупштине.

КОМЕНТАР

По овом члану за ову дужност није ни потребан председник Републике јер ће закон бити усвојен и указом прогласити закон председник Народне скупштине. Па се питам које су веће надлежности председника кога бирају сви грађани државе или, један посланик кога поставе за председника Народне скупштине, јер ништа се не пита и ништа не одлучује. Зашто сви хоће да се кандидују за председника ? Можда је добра „апанажа“, плата и уживанција без обавеза за време мандата и после тога.

Пошто је овај текст и порука закаснила нека се кандидати спреме за изборе у 2022. години, није далек термин зар не ?

ПС. Изабрани председник РС нека предложи Европској унији да се све државе на Балкану одједном приме у Европску унију као придружени чланови са неким ингеренцијама без одлучивања и да се владају по законима ЕУ са могућношћу санкција. То треба председник РС да чини. Нарочито да се Европол ангажује у БиХ, Македонији и КиМ слично као ФБИ у Америци и да се поштују њихови атрибути, налази и решења. Наравно и судски органи буду присутни на тим територијама одабрани од стране ЕУ.

Још два проблема председник РС треба да испита путем науке и сазнања научника у земљи и иностранству као што ја „видим“ а то су :

 1. Удар астероида 2004 мн4, назван АПОФИС у планету Земљу 13. априла у недељу 2036. године. Провера ће бити, да ли ће бити судара је у петак 13. априла 2029. године, ако прође „кључаоницу“ ширине од 500. км и даље, па да чекамо.
 2. Предвиђање од стране науке и научника да ће доћи до превртања Земље од полутара на северни пол и обратно око 2062. године. О детаљима треба председник да провери јер од тада наступа ново ЛЕДЕНО ДОБА на сваких 26. 000. година. По мојим размишљањима то ће се десити мало касније око 2087. године. А СЕР Исак Њутн је проучавајући библију израчунао да ће Исус Христ доћи на земљу 2060. године.

Председниче Републике Србије дао сам Ти велики задатак, тражи и истражи !