2020.

Gospode bože naš,koji si bogat milosrđa i mudrim promislom upravljaš našim životom,uslovi našu molitvu,primi naše pokajanje za naše grehe,zaustavi novu zaraznu bolest,novu epidemiju,kao što si jednom prestao da kažnjavaš narod u vreme cara Davida.Ti koji si lekar duša i tela naših,podari oporavak bolesnima,podižući ih hitro sa odra patnje kako bi mogli da proslavljaju Tebe ,našeg Milostivog spasitelja,a zaštiti zdrave od bilo koje bolesti.Blagoslovi,Gospode,ojačaj i zaštiti svojom blagodaću sve one koji se čovekoljubljem i žrtvovanjem staruju o bolesnima u njihovim domovima ili bolnicama.Ukloni sve bolesti i patnje među ljudima i nauči nas da cenimo život i zdravlje kao tvoje darove.Daj nam bože mir ,svoj mir i ispuni naša srca čvrstom verom u tvoju zaštitu,nadom u tvoju podršku i ljubavlju prema Tebi i prema bližnjem.Jer ti si Bog koji miluje i spašava nas, i Tebi slavu unosimo: Ocu i Duhu Svetome,sada i uvek iu vekove vekova :Amin!

ВИРУС, ФИНАНСИЈЕ, ПОЛИТИКА

ВИРУС „Корона“ – Ковид 19.

 

Ко су основни кривци за појаве вируса у Кини, Србији и осталом свету, а нису помогли у спречавању ширења вируса и алармирању стручне, политичке и обичне јавности о блиској и општој опасности по цео свет?  По редоследу догађаја постоје кривци :

 1. Кина и њихови доктори као и новинари који нису известили свет о новој болести и епидемији под називом вирускорона, а појавила се октобра 2019.
 2. Србијански новинари који су информације добили преко интернета и осталих друштвених мрежа, а нису реаговали и јавност обавестили о догађајима у Кини. То нарочито важи за новинаре из следећих медија : РТС, као државни медији, а финансирају је и грађани путем акцизе за гориво и таксе на електрично бројило, па потом Пинк, Информер и осталих медија који подржавају власт. Не треба заборавити ни опозиционе медије, Н1, лист „Данас“ који су морали подићи јавност на узбуну.
 3. Аналитичари који све знају и само причају, а нису се јавили и подигли узбуну за претње које следе. Опет издвајам на оне који подржавају власт, а нападају опозицију без потребе.
 4. Власт, ту подразумевам председника РС, а председника највеће странке на власти, председника Владе РС и део Владе, а то су : Министар за иностране послове, Министарство унутрашњих послова;  војске;  за рад, запошљавање, борачка и социјална питања;  културе и информисања;  здравства;   државне управе и самоуправе.
 5. Опозиција, која само критикује председника а не уме да се организује ни у једној општини, у селима те општине како би изгледао модел у локалним срединама па и у држави Србији. Зашто нису реаговали на ову опасност и створили, макар виртуелно како и шта би урадили на напад вируса.
 6. Српска напредна странка није припремила седницу Народне скупштине са једном тачком дневног реда по хитном поступку : Проглашење Ванредног стања од неког датума, по мени од 12.03.2020. СЗО је прогласила пандемију коронавируса 11.03.2020. Србија је прогласила 20.03.2020. а Влада РС је издала документ Уредба о проглашењу Ванредног стања 15.03.2020.
 7. Да би народ РС схватио о чему се ради цитирам део из Устава РС :

                                           

                                                    Народна скупштина

                                                       Надлежност

                                                              Члан 99.

Народна скупштина :

...

 1. одлучује о рату и миру и проглашава ратно и ванредно стање,

...

                         Начин одлучивања у Народној скупштити

                                                           Члан 105.

...

 1. проглашава и укида ванредно стање,

                                                    Заседања

                                                     Члан 106.

...

Народна скупштина састаје се без позива после проглашеног ратног или ванредног стања.

 

 1. Влада

                                                     Надлежност

                                                             Члан 123.

  

          Влада :

...

 1. извршава законе и друге опште акте Народне скупштине
 2. доноси уредбе и друге опште акте ради извршавања закона.

...

Коментар : Председник РС је истовремено председник СНС и као таква личност је спојивши све функције преузео сву власт и увео диктатуру одлучивања, а Ви грађани узмите у руке Устав и друге правничке књиге и читајте. Како се у јавности презентује да је уставни суд одбио иницијативу о прекршају Владе РС да донесе уредбу о ванредном стању. Грађани читајте цитат о надлежности Владе РС у трећој тачки: „ доноси уредбе и друге опште акте ради извршења закона“, понављам РАДИ ИЗВРШЕЊА ЗАКОНА, а не своју самосталну уредбу којом се замењује закон који треба да донесе Народна скупштина РС. Грађани, волео бих да и Ви коментаришете ДИКТАТУРУ СНС и њеног председника, а не председника РС.

 

 1. Црква, није реаговала на начин како је писано у Светом писму са објашњењима о поштовању Вере у православљу. То значи : Молитва, звук звона, кађење. Чланови одбора црквених општина и остали служитељи морали су добити пропуснице од места становања до цркве два пута дневно. Није само у питању православна, већ и католичка, протестанска и остале религије, исламска, будистичка и хиндуиндијска. Не бих да коментаришем о њима само ћу препоручити да се прочита део из Светог писма : Јеванђеље по Луки, глава 8. и биће Вам све јасно.
 2. Децентрализација је морала да се уради по целој РС, да свака општина уводи свој локалну изолацију ( поставити полицију, чланове спортских клубова итд ) за забрану кретања из опшине у општину, па и у општини по путевима. То би донело аутаматски мањи број заражених.
 3. Морало се извршити припреме и реализација заштите здравствених установа и домова социјалних установа, фабрика итд, војском и писаним наредбама на огласним таблама.
 4. Опет се кршио Устав РС кад је у питању групације пензионера и забрана изласка из станова, јер је прекршен члан 21. Забрана дискриминације. Такође знам и за члан 39. други  став  Слобода кретања, али забрана дискриминације је на врху Људских и мањинских права у РС. Александар Вучић воли често да крши Устав : Члан 115. ( двојне функције ) па већ поменути члан 21. ( отео ми је и део пензије ).
 5. Страх. То је најгора реч у свету која циркулише у народима ( Чернобил ) сада и у извештавању новинара и политичара када износе бројеве заражених, болесних и умрлих. Зашто се спомињу само Америка, Шпанија, Италија, Француска, Белгија, Шведска, а сада у задње време, Бразил, Русија, Мексико и део Африке, а не спомињу се рецимо : Вијетнам, Тајланд, Куба, Белорусија и још 30 држава по свету који немају заразу. Страх се увукао у домове Србије и њено деловање ће се испољити у наредним периодама као изразита депресија и остала пратећа болест. Ево неколико података из института за јавно здравље :

Број оболелих у Србији у периоду 2013 – 2018.

Заразне болести     грип
2013.   326 479. 63 256.
2014.   247 735. 24 973.
2015.   261 919. 40 845.
2016.   267 746. 44 131.
2017.   207 456. 33 787.
2018.   11 960. 171 901.

Респираторне заразне болести у Србији 2013 – 2017.

Број оболелих     број умрлих
2013.   254 609. 130.
2014.   300 480. 129.
2015.   219 742. 103.
2016.   232 827. 122.
2017.   186 142. 113.

У зиму 2000. године од грипа је умрло 197. људи само у Београду. „Обичан“ грип опаснији од КОВИД 19. јер је у току 2009 / 10 године од грипа умрло између 250 и 500. људи, али се о томе ћутало у јавности ( где сте новинари ).

 1. Филм „ЗАРАЗА“ снимљен у Америци 09.09.2011. са глумцима Мет Дејмон, Лоренс Фишбери, Кети Винслет, на Пинку приказан 17.04.2020. тако је оригиналан да немам речи и новинари сви ћуте. Народе погледајте и коментаришите кад је била 2011. и у Србији се ћутало већ и остатак света није реаговао, жалост и туга.
 2.  У Србију је од почетка Ковида 19. из иностранства ушло око 400.000. наших  грађана и Александар Вучић је делимично реаговао поводом опасности од вируса, а по мени је морао урадити следеће :

             -  Морало се паркирати на стотине па и хиљаде аутобуса на аеродромима, на путевима у границама Србије са иностранством и да путнике из иностранства аутобусима превезу на стадионе или затворене спортске и културне дворане. Потом следи постављање апликација ( Велика Британија је урадила ) са адресама и забраном изласка из изолације, као и хартије са наредбом о изолацији у времену од 14. дана.

             -  Потом се обавесте све општине о доласку наших грађана из иностранства и врши контрола локалних служби обиласком и прозивком преко телефона.

             -  Такође се поставе контејнери за чуваре испред здравствених установа и центара социјалних објеката и забрањују уласке у њих због карантина.

             -  Свака општина има свој кризни штаб које све информације прослеђују својим грађанима, у централе кризних штабова, тв и плакате на огласним местима.

Оваквим мојим предлозима могло се боље проћи и не би било толико заражених, па ни смртних случајева. Не би било толико панике, изолације и полицијских часова, већ као да је обичан грип. На крају ћу предложити шта сам ја радио када је у питању била алергијска кијавица коју доктори нису умели да излече одавно и када сам имао појачану кијавицу у време короневируса:

 • Главицу белог лука сам ставио под јастук у октобру 2018. после 15. дана главица се угњилила, ја сам је заменио са другом главицом лука која је била 9. месеци под јастуком и само се осушила. Чудо се догодило. Ја сам био излечен од алергијке кијавице. И сада држим трећу по реду главицу белог лука, докле, ја не знам, али ја сада спавам мирно и здраво, а био сам болестан пуних 32. године од алергијске кијавице.
 • Када сам у садашње време имао појачану свакодневну кијавицу почео сам да пијем ракију и после 7. дана она, кијавица, је престала.                                                                             
 • Такође су ми се надимале ноге у делу зглавка, па сам користио лек ЈУРИНЕКС на сваких 3. дана, за избацивање течности и када сам почео да шетам оток је полако нестајао. Требало је раније да пензионери шетају.
 • Такође у време ове изолације повећао ми се притисак и главобоља је учестала па сам скоро сваки пут користио лек НИФЕЛАТ.         
 • Питам се стално ? Зашто је донета противуставна Уредба о „ванредном стању“, а сада је нема, мада је већа криза у време пандемије, која је још на снази по одлуци СЗО.

 Хоћу овим путем да објасним да се појављују болести због изолације и нервирања шта власт и доктори раде безуспешно и без лекова. Још нешто да напоменем. Пацијенти на респираторима треба да леже постранце или на стомаку, као дављеник који се дави и изнесу га из воде.

После ових мојих излагања, многи ће рећи : после рата сви су генерали. Али све ове препоруке и идеје могу се користити и у другим случајевим. Шта ако се неки вирус створи без сопствене тежине и ветар га разнесе по целој земљиној кугли, а сада је вероватно исто тако ширен ковид 19 ветром ( Русија, Бразил, Индија ).

Поред овог вируса претња за човечанство иде из сила гравитације астероида и утицаја планете Јупитера на превртање земљине кугле. О овоме сам већ писао.

Још нешто хоћу да напоменем. На почетку ванредног стања почела је хаотична набавка хране за резерву. Пошто је то било у време поста, несташица грашка је била убедљива, министри трговине и пољопривреде нису ништа нису урадили. Предлажем да у будућности грашак буде доминантан у производњи хране, јер и спортисти који упражњавају тешке дисциплине ( тријатлон и сл. ) користе грашак за јачање мишића и дисање. Морам овим путем да споменем ДЕЛТАаграр који су у продавницама и маркетима имали свој производ под називом АДУТ ( грашак, боранија, поврће за ђувеч, ) са таквим укусом који ни данас није превазиђен, али то су производи из програма Милорада Мишковића.  

Да не заборавим и цркву и њене велодостојнике да прозовем и предложим у будуће. Молитва, звук звона и тамјан су од велике користи за сузбијање свих већих проблема и тешкоћа. Зашто патријарх српски стално повлађује Вучићу који само велича Макса Вебера и протестанте, да ли због доприноса, пензија или пореза ?

На крају треба да сви одговорни коментаришу утицај КОВИД-а 19 на грађане РС и да Александар Вучић председник РС, а истовремено и председник СНС одговори зашто је толико смртних случајева, као и финансијки трошкови превоза авиона за медецински материјал и бесплатан превоз грађана из иностранства итд, итд. 

Наредити да се маске носе у затвореним, радним и отвореним просторима као у Кини, а ми се смејали. Производња маски да буде у три врсте : свакодневне са дужим трајањем, једнодневне и кафанске са прорезом за сламчицу кроз коју користе пиће, па радне на радном простору ( канцеларијске и фабричке ). Проучити текст из сајта кардиолога Милојко Танасић стар 109. година, а изгледа као човек од 60. година. Проучити шта пише и говори о кардиоваскуларном систему и протоку крви са кисеоником кроз крвоток. Нуди један лек HYPERTEA и говори о белом луку као чистач организма ( ја сам објаснио о алергијској кијавици ). Још једном да поновим за превенцију и болест горњег респираторног тракта : Главица белог лука под јастук ; један чењ белог лука у јелу и тинктура од белог лука. Поред тога пити и чај од биљке ИВА за јачање организма. Такође предлажем да се преко интернета отвори снимак и текст, проф.др Томислав Терзин, научник генетике и молекуларне биологије ( емисија на студио Б ). Такође је споменуо о лажним подацима позитиван и негативан тест ( бацање пара узалуд ), као и употреба вакцине који треба да прође више година о успешности вакцине и последице од ње. Поред ношења маски у просторијама и напољу, може се дозволити да се народ дружи на пословима у свим врстама просторија, нарочито у кафићима, кафанама, ресторанима. Нама треба расположење, песма и весеље, да не полудимо од ових негативних информацијама, болесних и умрлих. Препоручујем да кафане и кафићи раде целе ноћи, да гости и запослени обавезно носе маске. Гости да имају око врата окачену главицу белог лука и крст, тако да се небеско и овземаљско носи против короневируса. Музика да трешти, народ да се весели. Тај експеримент да буде на одређеним местима уз контролу надлежних 15. дана сваки дан и ноћ. Храну да добију за понети. Бели лук јести, око врата носити и под јастук користити, па ће мо видети које јачи човек или коронавирус, уз појачану молитву против вируса. Већина научника и грађана сматрају мозак и желудац органима тела, но ја сматрам да су то тела : МОЗАК и ЖЕЛУДАЦ, јер од њих остало тело прима информације и деловима тела, органима, дају инструкције и наредбе. СПЦ да напише текст молитве, већ је писао и патријарх Румунске православне цркве ( може се читати на сајту ) и да у цркву масовно народ иде да се моли СУБОТОМ на Литургији. По завршетку Литургије, свештеници и народ да клекну и да гласно читају ту молитву, а ђакон за то време кади у цркви иконе, фреске и народ. Звонари да звоне цело време читања те молитве, јер молитва, тамјан, звук звона уништава сваку гамад па и овај вирус. У свакој КОВИД болници инсталирати малу капелу за свештеника и да цела болница присуствује импровизованој цркви и да учествују у Литургији. Да сви читају  заједничку молитву, да се кади и да се преко импровизованог звоника звоне звона. Проверите ове моје наводе и разлоге, спремите добровољце. На крају овог мог излагања предлажем да се свим медецинарима који су радили у КОВИД болницама, када се заврши пандемија, када СЗО прогласи крај, награди са новчаним средствима и одлазак на годишњи одмор о трошку државе. Крај.

 

 ФИНАНСИЈЕ

 

Финансије се обично користе за себе, свој народ без контроле и ван законских основа, без одобрења ММФ и светске банке на корист грађана своје државе и по свим законским основама. Предлажем да се у почетку погледа филм : “Ухвати ме ако можеш“, у главној улози Леонардо ДиКаприо ( фалсификатор, геније прошлог века ) филм снимљен у Америци по истинитом догађају. А сада да пређем на предлоге које власт треба да уради из разлога за бољи живот грађана, а на основу шта нам је свет учинио : санкције, бомбардовање, зараза ових дана КОВИД 19. Због свих ових догађаја власт у РС треба да уради, оно што институцијама ( тужба за надокнаду штете МСП ) се не може постићи, а то је следеће :

 1. Позајмица од ММФ-а, светске банке или ЕУ, од својих грађана ( продајом хартије од вредности ) 4. милијарде евра са каматом од 2. % на 10. година и грејс период од 1. године. На основу тога штампати РСД у маси од 16. милијарди $ у противвредности рсд за доле предлоге и решења, то значи да се подели на 4. фонда по 4. милијарде $ у противвредности рсд.
 2. Формирати при банци Поштанска штедионица или регистровати нову банку АД Развојна банка 4. ФОНДА на корист грађана РС, и то :
 • Фонд за помоћ пензионерима у виду изградње домова за пензионере, (ето запошљавање грађевинске оперативе, за око 10.000. пензионерских домова са по 100. лежајева ) под два услова : Прво да се пензионери одрекну пензије у корист буџета који имају пензију између 35.000,оо – 40.000,оо РСД, а да користе само услуге дома ( преноћиште, храна и делимичних здравствених услуга и лекова ). Други који имају мању пензију од првих, између 12.000,оо до 35.000,оо РСД са могућношћу компезације своје некретнине коју би откупили држава или нека од агенција као и помоћ деце у новцу. Сви детаљи о овоме фонду могу заједнички решити власт и опозиција.
 • Фонд за повећање ФЕРЕЛИТЕТА породицама са 5-оро деце. По рођењу 5-ог детета мајка добија 60.000,оо месечно до пунолетства тог детета. Породица добија на коришћење домаћинство на употребу ( зграда за становање, остале зграде за пољопривреду и 10 ха земљишта ) са правом на откуп. Право на државну пензију у висини од 30.000,оо месечно и повећање пензије са годинама и висином уплате доприноса у пио. Такође 5-то дете са завршеним школством обавезно запошљавање у установама и предузећима по избору.
 • Фонд за формирање задруга или предузећа у виду ортаклука између грађанина и банке у односу 50. % сваки до одређене вредности по договору. Ризик за пословање скоро да и не постоји, јер у ортаклуку сваки је одговоран на свој начин. Грађанин или више њих воде рачуна о својој половини капитала, а банка само контролише и брине о улогу, продаји и остварењу профита да буде истинито. Било каква грешка да се појави и да се ортаци разиђу, у суду банка прва наплаћује свој улог. Уговором се све регулише.
 • Фонд за регистрацију АД предузећа на нивоу целе Србије, јединствено предузеће, корпоративног садржаја и кооперантима у свим општинама. Ово је јединствен пројекат о коме ће сви причати и ја ћу само увод да напишем :

Породица која хоће овај програм да примени има обавезу да ради бесплатно у корист детета или деце по уговору. Што значи да то дете, а касније и друга деца користе овај модел, јер родитељи раде, заједно са дететом од његове 15. године живота ( по завршетку основног образовања ) у предузећу која производи роботе, за аутоматизацију у фабрикама линијске производње, администрацију, војску, здравству, школству, пољопривреди итд. Финансијска конструкција је корисна за ту породицу. После 10. година рада целе породице у корист детета исплаћује се детету 100.000. евра у 25. години старости. После ове реализације може се склопити уговор и за друго дете. Може се накнадно све детаљно дефинисати, са бројем производа које ова породица уради. Каква је будућност родитеља када буду пензионери?

Ти родитељи касније региструју сопствено предузеће и са помоћи своје деце настављају рад самостално, имајући у виду искуство и финансијску помоћ деце и банке за наставак рада и производње. Све обавезе према државним институцијама се уредно уплаћују и држава их шаље у пензионерске домове као и остале пензионере који су се одрекли право на пензију итд.О овом пројекту може се детаљно урадити без бојазни да многе породице приступе овом новом начину пословања. Волео бих да се власт определи на сарадњу са Јапаном и њиховим искуством у производњи робота, јер највише својих производа пласира у свету. Само да напоменем, да у производњи роботике  ( изнео сам у табели мог сајта ) први у свету је Јапан, више него других 6. иза Јапана, потом следе Немачка и Италија. Све бивше фашистичке силе, зато што је њима забрањен војни програм. Ето решења и за нас, мање улагања у војску и полицију.

Још једа специјални програм је везан за Америку. Направити фабрику у Косовској Митровици за производњу сира „ЧЕДАР“ који ће се продавати по целом свету под називом Косово – Србија. Срби и Албанци би заједно радили, а снабдевање млеком би било из Косова, Србије и осталих држава у околини. Исти начин се може урадити и у Барањи са заједницом рада и производње Срба и Хрвата. Као и горе наведеним предлозима, позајмити од САД 1.милијарду $ и штампањем још 4. милијарде $ у противвредности рсд, укупно је 20. милијарди $.

Следећи велики подухват би коришћен из мог писма Доналду Трампу на делу источне Африке коју сам детаљно описао и да се користи „крилатица“ Египат је дар Нила или Нил је дар Египта. Битна ставка је вода и сунце као енергетски потенцијал и могућност светске силе за производњу хране у том делу Африке.

Потом следе транспортни уређаји за путнике и робу на електро погон, као и машине за грађевинарство и пољопривреду плус роботика. Штампањем хартије од вредности за : Јавни дуг, јавна предузећа ЕПС, Телеком, ФИАТ Крајслер потом спортска друштва ( Партизан, Црвена Звезда, Војводина итд ) општински савези, ЈКП, нове фабрике типа АД може држава да оствари позитиван салдо у буџету. Овде се може применити куповина и деоба бесплатних акција. Сада је у штедњи 11.милијарди Евра које би грађани улагали у фабрику за производњу соларних електрана ( сајт : проф. др Владан Петровић ).

Што се тиче теме : ШТАМПАЊЕ НОВЦА, већ је  Србија то радила у време владавине Слободана Милошевића и историја је приказала нашу катастрофу у инфлацији. У садашње време владавине Александра Вучића је овај програм бољи и интелегентнији са скривеним путевима штампања, путем Трезора дистрибуција и како се каже „ПРАЊА“ новца на ефикасан начин. Толико нових новчаница исте вредности ја још нисам видео ни опипао као што се сада ради. Нарочито у 2019. и у 2020. години. Када се узме у обзир Буџет и промет новца кроз министарстава може се закључити да је цео процес ненормалан. Опозиција ту тему треба да озбиљно узме у разматрање и да прати ситуацију. Када је у питању мој предлог то треба да буде отворен и транспарентан начин и приказ у јавности. Одмах формирати надзорни одбор који би путем апликације презентовао јавности штампања и трошења тог новца и у које фондове пласирао и трошио. Без обзира на евентуалне притиске светске банке и ММФ и осталих организација, ми се правдамо делима и штампања новца САД и Европске уније. Све из разлога прошлих санкција, бомбардовања и политичких игара око Србије. Применити Србијански ИНАТ. Приказати Јавни дуг РС од 2000. године за сваку власт тандема Ђинђић-Коштуница потом у време власти Бориса Тадића и на крају у време владавине Александра Вучића. Када су дошли на власт, задуженост пре и за време власти на колико времена, масу новца и са коликом каматом.

 

ПОЛИТИКА

 

Ово поглавље не бих обрађивао, међутим садашњи догађаји у изборима за Народну скупштину РС и освојени мандати дају ми могућност и право да о њима пишем. Зато грађани РС не треба да ћутите и спавате, пробудите се, јер је демократија угашена и изумреће, ако се о њој не буде писало и причало. Ову политичку кампању су радили НОВИНАРИ, па се сматра да сада у 21. веку медији прузимају власт, уништавају нацију, веру и породицу ( нарочито ПИНК, Информер и њихови новинари и аналитичари ).

Избори 11.05.2008. године су изгледали овако :

 • ДС  = 1.590.220.  38,40 % 102. Народна посланика.
 • СРС = 1.219.436.  29,45 %     Народна посланика.
 • ДСС                            =   987.   11,61 %   30.  Народна посланика.
 • СПС-ЈС-ПУПС =   896.     7,58. %  20. Народна посланика. 

На изборе изашло 61,35. % бирача.

Избори 24.04.2016. године су изгледали овако :

       -     СНС                                          = 1.823.147.  48,25.%  131. Народна посланика.

       -     СПС                                          =    413.770.  10,95 %    29. Народна посланика.

       -     СРС                                           =    306.052.    8,10 %    22. Народна посланика

На изборе изашло 56,07. % бирача.

Из ова два избора се виде разлике у демократије, а 2020. је демократија уништена.

На изборе је сада изашло 50,32. % бирача, што доказује да велики број грађана није заинтересовано за изборе, јер се и пре избора знало ко ће освојити већину у Народној скупштини РС. Мене и остале грађане теши да је Александар Вучић освоји мање од 2. милиона гласова, а 4,5. милиона су били против Вучића и његове странке ( СНС ), тачније пријављено је 6.583.665 бирача у РС плус грађани у осталим државам, а које нису узели у бирачки списак, а то је преко 3.милиона потенцијалних бирача и који би били против Вучића. Предложио бих да се овај народ окупи око моје идеје за повратак демократије и да се промени изборни услови под називом : ВЕЋИНСКИ. Да се дода Амандман на Устав РС члан 100. који регулише број посланика ( сада је 250. ) који ће бити покривен законом о броју народних посланика у Народној скупштини са бројем општина у РС, једноставно речено колико општина толико и Народних посланика са својим презименом и именом. Да би се то остварило потрбно је следеће :

 • Одабрати четири циљне групе ( незапослени, пензионери, грађани на привременом раду у иностранству и синдикати ) и њихове проблеме решити на најбољи начин. Понудити и решења.
 • Пронаћи жене које ће бити предложене за водеће функције у три области : кандидат за председника РС, председника Владе РС и гувернера НБС ( имам имена кандидата за све три функције, треба обавити разговоре са њима ).
 • године пре расписивања избора за председника РС припремити народ кроз демонстрације на улицама целе Србије да се распишу и ванредни избори за народне посланике у РС. До тог термина стално радити на демонстрацијама широм Србије, са тачно дефинисаним захтевима грађана и покретање „спавача“ који не излазе на изборе.
 • Позвати и институције да се придруже овим активностима, а то су СПЦ, САНУ, Универзитети са професорима и студентима.
 • Покренути акцију о најважнијој теми а то је ПОВЕЋАЊЕ ФЕРТЕЛИТЕТА у РС са садашњих 63.000 рођених деце у току једне године на 100.000. деце. То је једини циљ у РС, са предлогом да се у КиМ такође повећа број рађања. По стварању Велике Србије повећати број рођене деце у Републици Српској, па би тај број се вратио као у Титово време на 160.000. укупно. Проверити колико се деце уписало у 5-ти разред основне школе и у 1-ви разред средње школе, у време владавине Коштунице и Тадића. Такође колико је уписано у 1-ви разред основне школе у време владавине Вучића, па те бројке упоредити. Биће онда да Вучић гради школе, болнице, путеве за туђ народ.
 • Будућност Србијанаца у РС зависи од територије и процента Србијанаца у тој новој држави ( Велика Србија, као што је Велика Британија ). Зато се треба обратити председнику Француске, да сазове вишегодишњу коференцију : Разграничење Европе, под називом ПАРИСКИ КОНГРЕС. Време конференције би трајало, по мени, од 2022. године до 2032. године.
 • Потом следи сазивање, у свим државама које су за то заинтересоване, Уставотворне скупштине, писање новог Устава, па свеопшти избори за Републички парламент и локалне функције, а на крају за функције ЕУ.
 • У времену свих тих политичких дешавања, кренути у акцију освајања Црне Горе са српским становништвом из Србије и Црне Горе у договору са Американцима у изградњи и вођењу бизниса. У Петровцу на мору и Будви изградити фабрику електрана на сунчев погон ( проф. др Владан Петровић ) у заједници Србије и Америке покривено финансијама и продаји. Становништво се попуњава из Србије као интернационални радници из целог западног Балкана ( највише српског народа ). Такође урадити то исто и са Барањом и у Вуковару плус са сточарством, млекарством ( ЧЕДАР сир).

Врло инересантни подаци стоје у интернету на тему ПОПИС СТАНОВНИШТВА. Попис из 1931. године у краљевини Југославија :

Краљевина Југославија има 13.934.038. становника.

По вероисповести разврсано је на :

Православци 6.785.501. Римокатолици 5.217.847. Евангелисти 231.169. Остали Хришћани 68.152. Муслимани 1.561.166. Остали 138.355.

Попис из 1948. године у ФНР Југославија.

ФНРЈ има 15.772.098. становника.

НР Србија има 6.527.966 ( уже подручје 4.136.934. град Београд 367.816. Војводина 1.663.212. град Нови Сад 75.158. КиМ 727.820. град Приштина 19.631. ).

НР Хрватска има 3.756.807. ( град Загреб 279.623 )

НР Словенија има 1.391.873. ( град Љубљана 115.095 )

НР БиХ има 2.565.277. ( град Сарајево 113.769 )

НР Македонија има 1.152.986 ( град Скопље 87.654 )

НР Црна Гора има 377.189.

СРБИЈА попис из 2002. године има 7.498.001. становника.

СРБИЈА попис из 2011. године има 7.120.666. становника.

Старосна пирамида у Србији по попису из 2011. године изгледа овако ( део ) :

Највећи број Најмањи број
Старост : 60. - 64. = 528.414.    Старост :  0. - 4. = 328.255.
55. - 59. = 596.279. 5. - 9. = 350.154.
56. - 54. = 520.344. 10. - 14. = 346.869.
57. - 79. = 298.612.
58. - 84. = 176.568.
Преко 85. =    81.550.

Да ли има коментара, драги грађани Србије, да стари рођени 1932. године који су били присутни у 2. Светском рату, живели и умирали има близу броју тек рођених до 4.-те године живота. То је брука Коштунице и Тадића, а шта прогноза за попис из 2021. године чека Александра Вучића тек ће мо видети. Због тих резултата који ће доћи Александар Вучић треба да поднесе оставке на све функције које сада има.

Поставља се питање колико су Србијанци троми и спори у доношењу одлука и решења за себе, свој народ и институције. ПРИМЕР : У РС су избори били 21.06.2020. и још трају преговори и консултације за парламент и касније за владу. У Хрватској су избори били касније 05.07.2020. године и до 23.07.2020. године је формиран Сабор, Влада и председник, све у року од 18. дана, а ми...? Е, Вучићу !

 

СПЦ да промени назив у православна црква у Србији. Синод православне цркве у Србији да донесе одлуку о Атокефалности православне цркве у Црној Гори, Северној Македонији, па потом када се региструје православна црква у Аустрији и њој доделити Аутокефалност. Потом следи исти поступак и у осталим земљама Европе, САД, Канади, Аљаски, Аустралији итд. Оваквим начином рада придобиће се и остале нације, других боја коже и говора, напустиће остале вере и религије. Овако се добијају браћа и пријатељи целог света. То је дуг процес и тешких времена, али се може и српски народ ујединити и као националне мањине у тим државама у решавању проблема националних мањина. Но да се вратим на Црну Гору. Потребно је одмах да се ова питања поставе у Народној скупштини РС и на Сабору српске православне цркве. Донети одлуку о признавању нове Црногорске православне цркве и доделу Аутокефалности истој. Такође урадити и у Северној Македонији. Самим тим добијамо велике пријатеље и сараднике у економији и политици. Да будемо братски народ у Христу – Хришћани. Касније преко њих ће мо добити и добре комшије Исламске вере ( Албанци и Бошњаци ).

Да сумирамо горе наведене речи и реченице и да се обрати велика пажња на :

ПОВЕЋАЊЕ ФЕРТЕЛИТЕТА

ЗАПОШЉАВАЊЕ

ПРОМЕНА ЗАКОНА О ПЕНЗИОНЕРИМА

УСТАВОТВОРНА СКУПШТИНА

ВЕЛИКА СРБИЈА

ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА

ПРОЈЕКАТ : ЂАКОНИСА у програму Ч.У.Д.О.

КАНАЛ : СОЛУН – ГДАЊСК са великим језерима и бране са електранама.

СОЛАРНА ЕЛЕКТРАНА ( погледати на сајту проф. др Владан Петровић )

И много тога.

На крају моја браћо и сестре, Србијанци и Србијанке ( опростите ми Ви што себе зовете Срби и Србкиње ) опростите мени грешном, што Вам на овај начин држим предавање. Нарочито Ви који сте на власти и Ви који учите нашу децу што се мешам у Ваш посао и функције, образовање, нека нам свима БОГ опрости.

ПС.

Ковид 19. је лаж за све вернике. Бог је велик. За време пандемије у црквама је присутно много народа – верника, нарочито недељом и верским празницима преко 200. на Литургији. Верници љубе иконе без маске и капљице се сливају на иконе које љубе следећи верници. Такође се верници причешћују један за другим из исте кашичице тако да примају Бога и нико се није разболео од коронавируса. Ја бих се питао и сви грађани наше Србије шта то причају политичари и доктори. Не плашите народ, Ја кажем. Молите се Богу да вам спасе живот и ДУШУ.

10. август 2020. године

Грешни

Драган Шијан