Зовем се Драган Шијан, рођен 21. маја 1946. године у Белом Манастиру, Србијанац православне вере од оца Милана и мајке Јелене, рођене Славинац. Отац ми је рођен у селу Прљево, општина Грачац у Лици. Мајка је по пореклу од њене мајке рођене Кун у Мађарској и рођена је у КишКУНхолош у Мађарској. Племе КУН је у Мађарску дошло пре неколико миленијума вероватно из Азије, што још није доказано. Презиме Шијан је такође пореклом из Азије, из Кине. Када сам прочитао о мистериозним пећинама у провинцији Џеђанг округ Лонгју код места Шијан Бејкун сматрам да је ту почетак порекла Шијан. Даље је вероватна миграција ишла „путем свиле“ ка западу у Јорданској долини ( и ту се налази место звано Шијан ), па потом северно се кретање наставило границом Ирака и Сирије, па на север границом Ирана и Турске до Јерменије. Порекло познате породице КардаШијан је из Јерменије. Потом одлазак до Француске са измењеним презименом Ши Жан на српском Ши јан. За време владавине Наполеона један од војсковођа се одвојио, оженио Српкињу у Лици и остао тамо па је од њега настало много Шијана. У Пули има такође крај који се зове Шијана. Потом следи миграција неких Шијана у Србију и Америку ( познати капетан Америчке војске Ленс Шијан који је настрадао у Вијетнаму ). Мој деда Милош је живео у Лици, ожењен мојом бабом Бојаном са којом је изродио троје деце стрица Николу и мог оца Милана, а најмлађи стриц Душан се није ни родио када је деда Милош са још Личана отишао у добровољце да ослобађа Србију. Погинуо је на Кајмакчалану са комадантом Вуком Поповићем и многим добровољцима. Овај увод је користан за све Србијанце у Србији и Србе у иностранству, и ти исељеници који ће вероватно заборавити своје порекло и нестаће прошлост својих предака. Ја бих путем ДНК утврдио моје стварно порекло. Толико о прошлости. Ја бих сад да пишем о будућности која долази и како бих уредио да живимо као остали нормалан свет. Препоручио бих да се обрати пажња на следеће области, ко год хоће да се бави политиком или друштвено – социјалним и економским питањима као што је :

 1. Организација у држави.
 2. Духовност нације.
 3. Породица
 4. Повећање ФЕРТЕЛИТЕТА.
 5. Школство и писменост народа.
 6. Запошљавање ( донети Закон о запошљавању и ранг листе ).
 7. Политика : унутрашња и спољна.
 8. Економија и финансије ( банка и паритет новца ).
 9. Стварање државе Србије.
 10. Децентрализација политике и финансија.
 11. Нов Устав.
 12. Разне врсте опасности за свет и наш народ.
 13. Општа и лична заштита.

1. ОРГАНИЗАЦИЈА и контрола је од битног значаја за сваку државу, власт и народ. Такође је битно да и вође постоје које ће то уредити и спроводити на задовољство сваког појединца, породице, нације и националних мањина. Ја ћу у кратким цртама све то исписати и предложити па ко хоће нек изволи. Само бих препоручио да у овом 21 веку ствар у своје руке узму жене и нек тај век буде њихов, јер мушкарци не умеју да владају. За ових неколико миленијума само је било убистава и ратова.

На првом месту је да се у свакој општини изаберу девојке и жене да организују свој и туђ живот на најбољи начин и по мени да се она зове ЂАКОНИСА, што на Грчком значи помоћница. Оне се поставе на истом изборном месту на коме се бирају одборници скупштине општине и да раде у програму Ч.У.Д.О. а сада ћу укратко објаснити ову скраћеницу.

ЧИШЋЕЊЕ јавних површина у општинама, градовима као и у селима за уређење њива, обала и међа. За све ове послове раде оформљене групе професионалаца као што је део ЈП комуналне привреде, специјалне задруге или предузећа. Детаље организације и потребне машине могу се објаснити на стручним састанцима.

УРЕЂЕЊЕ дворишта у селима, кућним просторијама и становима у градовима раде друге врсте специјалних задруга или агенција па и предузећа. Потребне машине и алати се набаве за те врсте радова који могу бити искоришћени и за нове радове.

ДОБАВЉАЊЕ је назив за снабдевање робом за исхрану грађана и породице у градовима који се производе у селима. Овде то раде пољопривредне задруге и велика предузећа за производњу хране. Транспорт од добављача до потрошача се користе специјална превозна средства и роба се налази у специјалним носиљкама, гајбицама. Овде треба објаснити да се добављање врши недељно и годишње за остављање зимнице. Сама организација је специфична па бих то касније објаснио.

ОБРАЗОВАЊЕ се своди на месечна или недељна предавања из области свакодневног дешавања и заштите. Обука се спроводи у одређеним просторијама као што имају општине и школе или електронски путем интернета. Навешћу неколико примера о чему се ради: Питања из правосуђа и адвокатуре, полиције, саобраћаја, трговине, пољопривреде, просвете, брига за заштиту породице, писање притужби и све о добијању неких докумената, запошљавање, брига о пензионерима

То је основна улога Ђаконисе у програму ЧУДО и њих у РС ће бити укупно око 7.000. што чини војничким речником армија девојака и жена које уче и бране по целој Србији породице и појединце. Следећа улога Ђаконисе је оснивање и регистрација женског покрета С.Р.П.Ч.Е. и она је скраћеница од 5 речи:

СЕЉАК, РАДНИК, ПЕНЗИОНЕР, ЧИНОВНИК, ЕЛИТА. Тај покрет има улогу да у општинама и градовима штити грађане и породице од лоших и против законских одлука државних органа и да критикује лош наступ појединих медија. Може и да контролише наступе у негативном контексу политичке странке и партије на корист грађана. Следеће улоге Ђакониса је да помогне у оснивању и регистрацији нови тип ЗАДРУГА која треба да има само три ( 3 ) оснивача, а не 10 као што је данас. Постојаће у бити две врсте задруга и то : ПОЉОПРИВРЕДНА и ЗАНАТСКА.

Следећи потез је оснивање и регистрација СИНДИКАТА и она делује само на локалу. Окупиће све запослене без обзира на струку и делатност и основу деловања ће бити за боље услове рада и већу плату и поштовање Закона о раду и Колективног уговора ( ако га буде било ). Највећа заштита ће бити у штрајку на другачији начин него који је у овом друштву коришћен, али о том потом. Круна заштите грађана је оснивање и регистрација АДВОКАТСКЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ коју ће финансирати синдикат и појединци за неке друге потребе. Она ће имати специјалце за следеће врсте заштите: радно-правни односи, парнички, кривични и медијаторски. Да не заборавим и савете које ће користити из адвокатске коморе. Ђакониса ће бити и у суштини стварања разних врста агенција да помогну грађанима за остваривање својих циљева ( дошколовавање, преквалификацију, посао у земљи и иностранству, брак, геронтологију, берзанске савете, кредите итд).

2. ДУХОВНОСТ је одувек била заштита појединаца и породице нарочито дубока вера у Бога од свих проблема, зла и непријатних случајева кроз болести и смрти. Па стога ћу споменути и две највеће Божије заповести које гласе:

 1. Љуби Господа Бога свога свим срцем својим и свом душом својом и свим умом својим и свом снагом својом.
 2. Љуби ближњег свога као самог себе.

Бога сви знамо, а из друге заповести навешћу неколико примера. Први су браћа у Христу који верују у Исуса Христа, сина Божијега. Други су ближњи, иноверци који верују у Бога али су друге вере, као што су Исламисти, Будисти, Хиндуси.

Постоје и 10 Божијих заповести које је пророк Мојсије добио на гори Тавор и до данас су у употреби и ми се треба држати њих, па ћу их споменути:

 1. Ја сам Господ Бог твој; немој имати других Богова осим мене.
 2. Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити
 3. Не узимај узалуд имена Господа Бога свога.
 4. Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и сврши све своје послове, а седми дан је одмор Господу Богу твоме.
 5. Поштуј оца свога и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш по земљи.
 6. Не убиј.
 7. Не чини прељубе.
 8. Не укради.
 9. Не сведочи лажно на ближњега свога.
 10. Не пожели ништа што је туђе.

Постоје и још 10 црквених заповести, 7 Светих тајни, 7 Главних хришћанских брлина, а насупрот њима стоје 7 Главних ( смртних ) грехова. На крају ћу споменути и три молитве : Молитва Господња ( Оче наш ), Богородице дјево и Верују и да не заборавим сваког момента се може споменути и кад радиш и кад одмараш а то је: Исусе Христе, сине Божији, помилуј ме грешног.

3. ПОРОДИЦА је врло важна институција и у добро уређеној општини и учешћем на литургији у цркви даје понос нацији и свој деци која ће наставити традицију породице. Муж и жена када се венчају у цркви су једни и како се каже: Што Бог састави да човек не растави и множите се, деца су благо на земљи. Децу крстите јер само крштена деца ће заслужити Царство Божије. Лепу поруку је Јован Дучић писао у књизи „БЛАГО ЦАРА РАДОВАНА“ у делу о женама и љубави, читајте. У првом делу организације улога Ђаконисе је преко потребна породици, нарочито женама и оснава да буде женски покрет СРПЧЕ. Децу треба васпитавати по делу савета које су стари писали и са мало више слободе и демократије али не превише.

4. ФЕРТЕЛИТЕТ је био и остао полазна тачке будућности нације и државе. Повећање фертелитета је преко потребно јер је највеће рађање било од 1946. до 1966. године или 125.000. и 135.000. деце годишње. А сада? 63.000. деце годишње. Препоручујем да се донесе Закон о помоћи породицама сада је то пет ( 5 ) и више деце за стипендирање њихово. Да се донесе тај Закон о Самодоприносу за стипендирање деце и за који ће се гласати на референдуму 2017. када буду избори за Председника РС. Ја предлажем да висина стипендије буде за свако дете по 100. $ месечно од 7-ме до 24-те године породици са 5 и више деце. Новац за стипендије да буде обавезујућа за сваког запосленог и пензионера са по 5 % од плате и пензије месечно.Јер ако се чека зло нам се пише ( види КиМ ).

5. ШКОЛОВАЊЕ у првом реду да се скрати и ја предлажем следеће :

А ) Предшколско учење да почне у 5-ој години и траје 2. године, да има следеће предмете без оцена: веронаука, математика, страни језик, шах, информатика.

Б ) Нижа основна школа да траје 3. године и програм прилагођен овом трајању.

В ) Виша основна школа да траје 3. године и програм прилагођен овом трајању.

Тако да се основно образовање заврши са 13. година старости.

Г ) Средња школа да траје 4. године и да се подели на 3. врсте:

– Занатска школа или школа ученика у привреди ( ШУП ).

– Техничка школа.

– Гимназија.

Д ) Факултет да траје 3. + мастер 1. + пракса 1. укупно 5. година.

Укупно школовање се завршава, у редовном року са 22. годином старости.

Такође предлажем укидање пријемних испита из разлога да школска 2. часа не могу допринети као 10. година школовања + 2. предшколске да добију адекватну средњу школу или факултет, а трема и психа сигурно негативно утиче на полагање пријемног испита и борбе за редовно и ванредно школовање.

Такође предлажем и школовање на даљину или комбинацијом стандардне и на даљину, разлог : даљина школе, лоши временски услови, болест ученика итд. Наставни програм школе и факултета да буде јединствен и убачен у рачунар.

6. ЗАПОШЉАВАЊЕ је највећи проблем после школовања и треба деци омогућити равноправност и избећи дискриминацију ( која је Уставом загарантована ) према некима. Потребно је донети Закон о запошљавању и ранг листама, а који ће на сајту Националне службе бити приказан. Приликом конкурса за посао обавезна је потврда из Националне службе за запошљавање да кандидат приложи уз остале документе и без те потврде не може конкурисати за посао. Такође уз помоћ општине и националне службе за запошљавање да постоји могућност дошколовавања, преквалификација и обуке за специјална занимања итд. Сви ови предлози су на корист грађана, јер у Титово време је био Закон о 3. % пријема приправника од укупног броја запослених у предузећу или установи.

Предлажем и смањење броја сати у недељном времену и то на 36. сати, као пуно радно време за јавна и приватна предузећа, а 32. сата недељно као непотпуно радно време за установе који су на буџету. Такође предлаже у склопу тог скраћеног времена да се рад у више смнена уведе и рад у 5. смена са 6-том резервом. То практично значи да се исто ради по два пута прва, друга и трећа смена, а 4. дана је за одмарање што чини 36 сати недељно. Спреман сам да о тој теми усмено изнесем предлог како да се реши на задовољство послодаваца, синдиката и запослених.

7. ПОЛИТИКА : унутрашња и спољна је проблем којим се оптерећују сви грађани, Па препоручујем медијима да о тим темама не расправљају толико много већ да то буду што краће вести. Унутрашња политика су информације о фертелитету, послу, школском систему, Јавном дугу, БДП, цене, део око избора и да се увек критикује власт и синдикалне активности. Ја не бих да улазим у уређивачку политику медија, али оптерећивати народ о нечему на које они не могу учествовати нити променити те догађаје. Спољна политика је још у горем положају јер ту политику стварају светске силе и новинари уздижу у драматичнијем стању него што је, а када треба да извештавају о неким важним светским предвиђанима њих нигде нема. Сукоб сила у виду вере, нација и политике корпорација ( оружје, фармација, шпијуни итд ).

8. ЕКОНОМИЈА је област у којој су сконцентрисане све новчане и организаторске силе. Основни појмови су: економичност, рентабилност и продуктивност, са основицом капитала – новац ( банка и финансијер ), врста производа, аутоматика и обученост радника са основицом стандарда и норми. Прва ствар коју ја стално спомињем је паритет динара и долара је да буде 1 рсд = 1 $. Такође треба копирати стандарде и нормативе АУСТРИЈЕ и градова Беч ( Београд ), Грац ( Ниш ), Лаброн ( Лазаревац ). БДП, цене роба и и радне снаге може се погледати преко интернета на сајту : НУМБЕО. цом, па да видите како је у свету и како се живи. Још је јако важно и основати једну националну банку : АД банка за развој са пуно фондова за разне делатности као што су : државна пензија, приватна пензија, осигурање живота, покретне и непокретне имовине, роба, производње, итд. Ова банка може да има сарадњу са задругама и малим приватницима у виду ортачке фирме са једнаким улогом и касније докапитализацијом. Не треба оспоравати банци да има и сопствену фирму за консалтинг и неке кредите за станбену изградњу са малим каматама. Држава треба да има и свој део капитала у тој банци од продаје Телакома, ЕПС-а и дугих предузећа које се продају. Питате се зашто ? Из једног једноставног разлога јер може да на основу продаје преузећа или улога у неким предузећима може да добије добар капитал када одштампа још 70. % динара и поред девиза докапитализује и динарска средства. Рецимо Телеком се прода за 1,5 милијарде $ и 70 % динара се оштампа па то заједно чини око 2, 5 милијарде динара у паритету 1 рсд = 1 $. Тако и са ЕПС-ом и осталим предузећима. Па може се подићи и дугорочни кредит са каматом од 4 % и када се оштампа у вредности 70% у динарима и тај капитал поништава камату и сваки даљи ризик. Наравно да сва новчана средства морају се депоновати у ту АД банку за развој и не сме се употребити за јавну употребу из разлога галопирајуће инфлације ( 1992. и 1993. године ). Нарочито добра позајмица би била од развојне банке БРИКС-а која модел примењен у Србији може применити и у сопственим државама.

Ако је повећање БДП и индустријске производње специјалне врсте могу дати успешност државе Србије и ја ћу у кратким цртама приказати који су то производи:

 1. Телекомуникациони апарат под називом 5 у 1 ( мобилни телефон ; интернет и локалнет ; екран савитљиви и на извлачење за коришћење школске табле и учења на даљину ; преводиоц писани и гласовни на звучник који одмах преводи ; џпс који је покретљив и може се применити за личну заштиту и аута ). Овај апарат има своју цену у коју улази изградња земаљских антена, а коришћење је бесплатно осим интернета. Све ове апликације могу смислити и урадити запослени у институту Михајло Пупин.
 2. Турбина за производњу електричне струје која користи постојеће бране и текућу воду испред и иза бране. На погодним обалама може користити и текућу воду без бране, али се морају користити тунели за одвод воде иза турбине. Ако се ово покаже могуће на ефикасан финансијски и технички начин, могу се продати све елктране у Србији осим ХЕ„Ђердап“ на Дунаву.
 3. Масовна производња тролејбуса и примена у већим градовима (Београд, Ниш, Нови Сад, Суботица, итд). Такође да се за превоз распише референдум о обавезном самодоприносу за издвајање процента из зарада и пензија у корист тог АП предузећа и грађани не плаћају карте за превоз. Нема контроле и малтретирања, па се касније уграде аутопилоти за превоз.
 4. Изградња нисконапонске електро мреже ( 500 в ) и могућности изградње трактора, грађевинских машина и разних врста фреза за пољопривреду. Такође изградити самоходни носач каблова дужине за 1.000. метара.
 5. Изградња рудника литијумове руде и предузећа за изградњу батерије литијума који би се користиле за све машине ( нафте још има за 50. год. ). Руде литијума има у Србији на локацијама око Лознице и Блаца са резервама око 20 %, а у Боливији има резерви за 4 милијарде батерија.
 6. Изградња канала кроз Европу на релацији од Солуна ( Грчка ) до Гдањска ( Пољска ). Тај канал је користан јер се може користити за превоз робе и још за масовну продају воде ( у контејнерима ), потом изградња стаклених армираних контејнера за воду а у повратку у тим контејнерима остала роба. Изградња брана за преводнице бродова и изградња хидроелектрана, бродова за превоз робе, аута и људи. Вода се може користити за наводњавања њива иодводњавања приликом великих киша. Овај канал ће покренути и изградњу туристичких објеката и марина за бродиће. Овај пројекат би био највећи у од како је Европе и народа у њима. Финансијери могу бити : БРИКС, ЕУ и државе кроз које пролази овај канал, а и други финансијери.
 7. Медецина и здравље је веома потребно за све грађане не само у Србији већ и шире. Предлажем да се три врсте болести лече у нашој држави као што су : канцер ( Пролом бања ), срчане болести ( Нишка бања, Златибор и Златар ) и депресија ( Звоначка бања ). Навешћу само терапије за канцер као што су :
  • ПРОЛОМ ВОДА ( метода монаха Тадеја ),
  • ЈЕЗГРА КОШЧИЦЕ КАЈСИЈЕ,
  • натријумацетат – ЦЛ2ЦХЦООНА ( метода Канадских научника ),
  • СОК ОД ПОВРЋА – 3/5 сока од цвекле, 1/5 сока од шаргарепе, и укупно 1/5 сокова од целера, роткве и кромпира ( метода Рудолфа Бројса ).
 8. Туристички вагони се могу уклопити у постојеће композиције воза. Изградња 4. нова вагона допринеће бољом употребом возова за превоз путника и робе до одређене дестинације ( море и велики градови ). Потребно је изградити на тим местима слепе колосеке да се паркира композиција воза и урадити пут за долазак и одлазак возила на точковима ( цистерна, комби ). Све информације следе када се буду патентирали прототипови тих вагона.
 1. СТВАРАЊЕ НОВЕ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ је одувек био циљ сваког народа и власти, а поготово вођа, неких са добрим и искреним намерама, а неких жељних само власти не обзирући се на народ. Најгора особина вођа је незнање, слабост у воћству и неписменост, врло слаби саветници и не обраћање цркви и духовном старцу. Увек се треба сетити Вукашина Мравчевића и његове одлуке да иде у бој са Муратом и Турцима не проверавајући ко су они и колики је број и каква је то сила. Да се потрудио и прочитао у Светом писму где је јасно речено, препричаћу:

„ Ако је јављено да се приближава нека војна сила, шаљи шпијуне и провери. Ако је извештај такав да је то већа сила него ми шаљи миротворце да се споразумом уговоре вазалско стање и какви су услови. Ако је слабија сила шаљи војску на терен који теби одговара и крени у герилско ратовање са каснијим главним ударом“. Касније је и кнез Лазар Хребељановић погрешио и ушао у бој на Косову и зна се шта је после било до данас. Али Лазарев син Деспот Стефан и мајка Милица су одлучили другачије и послали миротворце у виду Милицине и Лазареве кћерке Оливере, сестре Деспота Стефана и остала у харему султана. Тако да је Деспот Стефан био вазал Турцима око 40. година, али је Србија стала на ноге и обновило се становништво, ето основице за државу. А данас ? Ми још немамо државу, јер основица државе је граница, а ко чува нашу границу ка Македонији, Албанији и Црној Гори. Албански граничари, а како је чувају, Србијанци не знају. Одлуку треба да донесе Влада РС, а коју ? Једноставно да пошаље војску и заузме нашу територију и постави граничаре и царинике и да покрену ратна дејства, а ако нећемо рат онда се одлука донесе на референдуму којим ћемо признати нову државу, јер су се Албанци отцепили и створили нову државу Косово. Такође је тај део територије заузет од стране туђе војне силе и изградили војну базу, то су Американци који су нас и бомбардовали и убијали. Шта даље питам се ? Хоћемо ли методу Вукашина Мрњавчевића, Лазара Хребељановића, Краља Александра 1., премијера Николе Пашића, комуниста, Слободана Милошевића или миротворца Деспота Стефана Лазаревића нека одлучи народ Србијански. Стварати државу, водити народ и одредити нов поредак или нешто друго је тежак посао и тим руководиоцима нек је Бог у помоћи. По мени је најбољи поред онај који ћу касније ја објашњавати и зовем га именом ЦРКВЕНИ НАЦИОНАЛСОЦИЈАЛИЗАМ, будућност без крвопролића.

 1. ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА ПОЛИТИКЕ И ФИНАНСИЈА је у склопу новог, мог поретка, да свака општина буде независна. Једноставно речено треба укинути скупштину општине као један бирократски терет који само смета. Бирати само председника општине, независни судови су ту, полиција је постављена, само остаје председник општине да сам изабере општинску Владу. То су начелници : управе, комуналних послова, грађевинарства, просвете, здравства, катастра и још по неко. Ту треба убацити и рад Ђаконисе и њену организацију као помоћни инструменти, помоћници су у саветодавном облику клуб привредника и задружни савез итд. Финансијско пословање је баш буквално речи децентализовано. Што значи да приход општине припада општини са процентом који треба да припадне држави и буџету који се усвоји, на основу Закона о буџету и по новом Уставу РС. Општина убира све приходе кроз порезе, доприносе, акцизе, таксе, казне, а расходе врши на своје грађане којима исплаћује зараде и пензије по скали који се усвоји у Народној скупштини РС и општинском буџету. Држави се одвоји „ десетак“ као у Турско време. Држава свој приход допуни од царина, концесија, извоза итд. Такође се заштита становништва уради на другачији начин. Војска се смањи и остаје „Стајаћа војска“, општинска гарда и обавештајне службе. Полиција је већ постављена по општинама, остају антитерористичке групе подељене у три дела ( Војводина, Београд и јужни део Србије ). Да не заборавим и Ђаконисе ( биће их укупно у Србији 7.000. ) које ће бити обучене ( Стивен Сигал ) и наш „реални аикидо“ који је Љубомир Врачаревић усавршио, па нек се Ђаконисе уче.
 2. НОВ УСТАВ Републике Србије је преко потребан да би смо имали уређену државу и тај највиши акт буде поштован и Законом брањен. По мени потребно је расписати изборе за Уставотрворну скупштину РС што раније после велике расправе у широј, па стручној и политичкој јавности. Све расправе, предлоге и нацрте новог Устава презентовати преко медија и интернета са правом допуна, сваког грађанина без обзира на велики прилив мишљења. Садашњи Устав је усвојен у два дана и малом припремом што није уобичајено и већ на старту је прекршен у исписаном тексту : преамбула ( неуобичајен поступак ), као да имамо само једну Аутономну покрајину, а не две. Друга нелогичност је да само Аутономна Покрајина има право да користи 7. % новца из буџета РС, а шта је АП КиМ, она нема право. Ето две против Уставне клаузуле које је уставописац прекршио о забрани дискриминације. Па и носиоци власти често крше Устав.
 3. ОПАСНОСТИ ЗА СВЕТ И НАШ НАРОД који прете су двојаке : људски фактор и претња која долази из свемира коришћењем гравитације. Људи су од увек били склони насиљу ( свађи, тучи, убиству, локалним па и светским ратовима ). Разне врсте епидемија су косиле народе, болестима које су сами изазивали лошом културом или експериментима. Вера, нација, боја коже, писмо, политика и остале разноликости су допринели као трећа несрећа том ужасу. Једино је важна радост и смрт која је ту само је треба упознати, јер су је заборавили. За дечију радост која је презентована у документарном филму „ТВРЂАВА“ треба свако на интернету да погледа. А смрт, као свака смрт треба је очекивати као да ће бити у нама сваког трена или дана, не живети као да нећемо никада умрети. Све је пролазно и ми и наше богатсво за које се стално боримо, будимо као деца, задовољни са малим.

Друга опасност је, како народ каже, природне катастрофе : земљотреси, вулкани, цунами на океану, удари астероида, комета и окретање земљине кугле за 90* по хоризонтали сваких 5.200. година једном. Земља се иначе окреће по вертикали сваких 24. сата једном. Оба ова случаја ће се десити у овом веку.

Астероид „АПОФИС“ који лети свемиром и судариће се са земљом 13. априла 2036 године. По казивању Америчких научника ( НАСА ) удар ће бити на терену тј. води Тихог или Индијског океана. Моја прогноза је да ће Астероид „АПОФИС“ ударити

у земљу на терен удаљен од Београда око 200. км, а то су две могућности, Једна је Јелоустон парк који лежи на мегавулкану ( стварно је удаљен од Београда, Монтана у Америци ). Друга је могућност удара на простор КиМ, удаљен од Београд за 200 км. Тамо је исто мегавулкан који није познат као Јелоустон парк, али поред њих постоје површински откоп угља исте моћности и чистоће ( Вајоминг у Америци ) и Косовски ( Обилић и Бељаћевац ). Па нека нам је Бог у помоћи, молите се !

Друга, још већа опасност је превртање земље, под утицајем планета : Марс, Јупитер и Сатурн. Научници су доказали да се и раније земља окретала по хоризонтали на сваких 5.200. година. Што је најстрашније да се на сваких 26.000. година дешава ледено доба, само не знам колико то ледено доба траје. Тај датум, по научницима је 2062. године. Постоје и спорни датум који је одредио сер Исак Њутн, а то је 2060. година када долази Исус Христ. По мом виђењу тај датум за наступ превртања земље је 2087. година + потоп који се десио 3113. пре рођења Исуса Христа.

 1. ОПШТА И ЛИЧНА ЗАШТИТА се своди на једну врсту заједничких молитви које треба обављати у цркви на литургији за спас Србијанског и других народа. Обе ове могуће катастрофе спојити у један датум и молитве са текстом прилагођен нашем менталитету и доживљајима разних катрастофа и смрти појединаца или масовног умирања. Нама је црква оставила у аманет 4. задушна дана за парастосе, али ја сматрам да је и свака субота у недељи задушна за наше покојнике. Молитва је корисна за све вернике и треба поред молитве постити, исповедати грехе, кајати се и причешћивати се у време четири велика поста годишње. Лично учешће у заштити себе и породице је по препоруци Св. Серафима Саровског, Руског светитеља да се сваког дана ујутру по устајању и увече пред спавање помолимо са следећим молитвама : Оче наш ; Богородице Дјево ( по 3 пута ) и Верују ( 1 пут ). Такође чинити добра дела и по писању Св. Николаја Лелићког који каже :

„Ако си прави Србин, мораш бити задужбинар. Помисли, дакле, шта си до сада учинио за душу своју, и пожури да учиниш што највише можеш, јер је душа виша од свега. Ако не можеш подићи цркву, можеш оправити чесму, посадити дрво крај пута, и гладнога нахранити, жеднога напојити, кандила у цркви запалити или поклонити се светим ћивотима, по нашим светим манастирима. Има сто начина да постанеш задужбинар. Изабери који хоћеш и можеш“.

На крају овог увода или почетка молби овим политичарима и руководиоцима наше Републике Србије и свих Србијанаца који живе у њој, па и осталих Срба у окружењу и дијаспори, да прочитају овај сајт и обрате пажњу на ФЕРЕЛИТЕТ. То значи, колико је једна мајка Српиња родила годишње, а ове табеле казују како је :